Rüşvet nedir?




Rüşvet, rüşveti kabul eden kişinin normal boşanma avukatı iş tanımının ötesine geçen bir hizmeti yerine getirmesi beklenen bir durumda bir şey değerli bir şey teklif etmeyi veya kabul etmeyi içerir . Örneğin, yanlış bir yerde park etmek için bir motorcu, bilet almak için ona polis memuruna rüşvet teklif edebilir. Dünyanın birçok bölgesinde rüşvet suç sayılır ve ağır cezaya çarptırılabilir. Diğer alanlarda, rüşvet, toplumun alt kademelerinde ağır bir yük getirebilecek, sosyal olarak kabul edilebilir bir durumdur, çünkü memurlara alışık oldukları tarzda rüşvet veremezler.

Herhangi bir sayıda şey rüşvet olarak kullanılabilir. Para klasik bir rüşvet olsa da, rüşvet aynı zamanda daha soyut olabilir ve bunlar gayrimenkul teklifleri, değerli nesneler veya gelecekte belirli bir hizmeti yerine getirme sözü gibi şeyler içerebilir. Rüşvet olarak kabul edilebilmek için, rüşvet alan kişinin karşılığında bir şeyler yapacağının anlaşılmasıyla değer nesnesi sunulmalı ve kabul edilmelidir. Bu, gerçek iyi niyetle sunulan hediyelerden rüşvetleri ayırt eder ve aynı zamanda iyi hizmet karşılığında hediyeler sunulduğu bir uygulama olan rüşvetin ayrıştırılmasını da ayırt eder.
Yetkililerin özellikle yolsuz olduğu bölgelerde, vize başvurularının gözden geçirilmesi ya da gümrük yoluyla getirilen malzemelerin incelenmesi gibi, iş tanımlarının bir parçası olan görevlerin yerine getirilmesi için “madeni para” bekleyebilirler. anlaşmalı boşanma avukatı Bu gibi durumlarda, rüşvetin yasadışı olduğu bölgelerden gelen insanlara, gres parası vermelerine izin verilebilir, aksi takdirde, anlayış asla yerine getirilmez.

Rüşvet çok ince bir çizgide olabilir ve kültürel farklılıklar bazen karışıklığa yol açabilir. Bazı kültürlerde, örneğin, bir bahşiş vermek bir rüşvet olarak kabul edilebilir, diğerlerinde ise, ipucu için bir başarısızlık, saldırgan olarak yorumlanacaktır. Baksheesh'in karmaşık Ortadoğu geleneği kafa karıştırıcı bir duruma örnektir; baksheesh Ortadoğu'da rüşvet olarak görülmüyor ve aslında bazı Ortadoğu ülkelerinde iyi kurulmuş bir rüşvet sistemi var ve yerel halk tarafından baksheesh'den tamamen farklılaşıyor.

Bölgesel yasalara bağlı olarak, rüşvet para cezası, hapis cezası veya tazminat olarak yargılanabilir ve cezalandırılabilir. Özellikle, eşitlikçi ideallere dayanan ülkelerde rüşvet, özellikle saldırgan olarak görülüyor, zira toplumun bütün tanıma ve tenfiz üyelerinin eşit olarak bir başkasının iyiliklerini veya yeteneklerini doğru rüşvetle alabildiği zamanki yanılsamasını siler.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?