Devre Mahkemesi nedir?



En temel düzeyde, bir devre mahkemesi, bölgesel bir adalet  boşanma avukatı sistemi olarak birlikte çalışan bir mahkeme grubudur. Bu mahkemeler genellikle davaları denemekte ve bölge içinden itirazları dinlemektedir. Mahkeme sistemleri, bölgeden bölgeye ve ülkeden ülkeye kapsam ve amaca göre değişir. Örneğin, Birleşik Devletler (ABD) ve Birleşik Krallık (Birleşik Krallık) devre mahkemelerine sahipti, ancak her biri ülkelerinin yargılarına farklı bir görev yaptı .

Tarihsel olarak, bir devre mahkemesi bir bölgenin anlaşmalı boşanma avukatı farklı bölgelerinde farklı zamanlarda düzenlenen bir dizi mahkeme oturumlarıydı. Modern ulaşım ve iletişimin gelişinden önce, pek çok alanda hukuki meselelerin dinlenebileceği yerel mahkemeler bulunmamaktaydı, bu nedenle yargıçlar ve avukatlar genellikle davaları dinlemek ve adaleti dağıtmak için bir yerden bir yere gitti. Genellikle tanımlanmış bir devreyi gezdiler.

Bu devre mahkemesi sistemi, aslen millet yasalarını yargıçlara ya da avukatlara erişimi olmayan yerlere getirmenin bir yoluydu. Çoğunlukla, bu tarihsel tanım artık geçerli değildir, çünkü devreler çoğu bölgede kalıcı mahkeme sistemleriyle değiştirilmiştir. Bazı ülkeler yargı sistemlerinin bir kısmı için devre mahkemesi unvanını korumaktadır.
ABD'de, 'devre mahkemesi' terimi hem federal hem de eyalet düzeyinde görünür. Kongre, ülkeyi tipik olarak hem asıl davaları hem de ilk olarak ele alan ve kendi bölgelerinin içinden gelen hukuki devrelere böldü. Patent kanunu ile ilgili temyiz kararları veren onbir numaralı devre ve Columbia Bölgesi (DC) Devresi ile Federal Devre için Temyiz Mahkemesi bulunmaktadır .

ABD'deki birçok devletin kendi devre mahkemesi sistemi vardır. Her bir devre , mahkemelerinin sahip olacağı yetki düzeyini belirler , ancak çoğu, çeşitli davaları yürüten mahkeme mahkemeleridir. Çoğu devlet devresi bölge mahkemelerine ayrılmıştır ve bazıları farklı hukuk kategorileri için ayrı mahkeme sistemlerini de içerecek şekilde bölünmektedir. Örneğin, birçok devrenin ayrı aile mahkemeleri, uyuşturucu mahkemeleri ve küçük dava mahkemeleri vardır.

Birleşik Krallık'ta “devre mahkemesi” terimi, 2005 yılında Majesteleri'nin Mahkeme Hizmeti (HMCS) tarafından kurulan yedi bölgesel mahkemeye başvurmak için gayri resmi olarak kullanılmaktadır. 2005'ten önce, bu bölge mahkemeleri  tanıma ve tenfiz devre mahkemeleri olarak adlandırıldı ve bir devre yargıcı tarafından yönetildi . Bölge mahkemeleri, bölgelerindeki vakalar üzerinde orijinal yargı yetkisine sahiptir, ancak tipik olarak temyiz davaları üzerinde değildir. HMCS hala her bölgeye devre hakimlerini atar







































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?