Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?




Ortak hukuk ile yasal hukuk arasında üç temel fark vardır . boşanma avukatı Ortak hukuk, emsal veya içtihat hukukuna dayanmaktadır. Yasama kanunu, yasama organı veya diğer devlet dairesi tarafından kararlaştırıldığı şekliyle yazılmıştır. Temel farklılıklar, yasaların nasıl oluşturulduğu ve zorlukların temelidir.
Ortak kanuna göre, yargıçların aldığı kararlar ile yeni yasalar oluşturulur. Hakimler bir davayı dinlediğinde, önceki davalarda alınan kararlara dayanarak kararlar alırlar. Yürürlükte olan herhangi bir kanunun bulunmadığı durumlarda, hâkimin aldığı karar daha sonra yasa haline gelir.
Bir davayı tartışmaya hazırlayan avukatlar, dava veya genel hukuk ve yürürlükteki yasal kanunlara dayanarak farklı maddeler hakkındaki kararlar için mahkemeye başvuruda bulunmalıdırlar. Eğer davacı veya davalı kararı temyiz etmeye karar verir, onlar temyiz mahkemesine bir tartışma yapmak gerekir. Gönderme, itirazları, önceki yasa veya yasal prosedürlere dayanarak karara bağlamalıdır.
Yasal yasalar, bir ülkenin hükümetinin yaptığı yasalardır. Bu tür yasaların çıkarılmasının birkaç nedeni vardır: Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, mevcut yasaları resmileştirmek veya mahkemelerin hükümete atıfta bulunduğu önemli bir sorunu çözmek. tanıma ve tenfiz  Hükümet, ülkesi için uygun olan yasaları ve cezaları belirlemede açık bir role sahiptir.
Yasal yasalar çeşitli devlet kurumları tarafından verilebilir ve bunların yetki alanları ve etkili tarihleri ​​oldukça geniş ölçüde değişebilir. Federal ve eyalet hükümetleri tarafından çıkartılan yasalara ek olarak, şehirler ve kasabalar kendi belediye yönetmeliklerini, yönetmeliklerini veya yönetmeliklerini de oluşturabilirler. Bütün bu eşyalar bir yasanın gücüne sahiptir. Bu çoklu yasal rehberler, yasadaki karmaşıklığı ve olası anlaşmazlıkları arttırır.

Tüzük ve ortak hukukun bir arada bulunduğu pek çok ülke var. anlaşmalı boşanma avukatı Kanun uygularken en önemli görev, uygulama alanınıza etki eden kararlar alındığında güncel kalmasıdır. Kararlar eski yasaları ihlal edebilir veya önceki davalar için olası itiraz yollarını yaratabilir.

Hukuki bir araştırmacının görevi, avukatların davalarını ve kanuni hükmü bir araya getirerek yasal argümanlarını yazmalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca, karşı taraftaki hukuk ekibinden olası itirazların veya çürütücü argümanların bir listesini de hazırlamalıdırlar. Bu eşyalar, davanın detayları ile birlikte yasal stratejiyi belirler.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?