Sözleşmenin Yasal Yaşı Nedir?



Sözleşmenin yasal yaşı , bir kişinin bağlayıcı bir sözleşmeye girmesi boşanma avukatı gereken kronolojik yaşla ilgilidir. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Birleşik Krallık'ın çoğu yerinde, bir kişi 18 yaşındayken yasal bir yetişkindir. Amerika Birleşik Devletlerinin bazı bölgelerinde, bir kişi yasal bir yetişkin olmadan önce 19 yaşında olmalıdır. İskoçya'da, bir kişi 16 yaşındayken bazı sözleşmeleri imzalayabilir , ancak ev satın almak veya başka bir mülk satın almak gibi büyük bir satın alma işlemi yapmak için bir sözleşme imzalamak için en az 18 yaşında olmalıdır.

Yasal olarak bağlayıcı bir sözleşme oluşturmak için, imzalayan anlaşmalı boşanma avukatı tarafların her biri neyin imzalandığını anlayabilmelidir. Her iki tarafın da sözleşmenin şartlarını anlaması gerekmiyor, aynı zamanda herkesin kendi şartlarına da özellikle onay vermesi gerekiyor. Çocuklar sözleşmenin şartlarını tam olarak anlayabilecek nitelikte sayılmamaktadır ve çoğu alanda bire girmeleri halinde yasal olarak sorumlu tutulmamaktadırlar.

Yasa, bu şekilde yararlanmaya çalışan insanlardan çocukları korumak için yazılmıştır. Genç bir kişi, sunulan sözleşmenin şartlarını anlama kapasitesine sahip olduğunu düşünebilir, ancak aynı zamanda imzalanmış olanın sonuçlarını takdir edecek kadar olgun olmalıdır. İlke bu amaç için yazılmıştır.
Sözleşmenin yasal yaşının, bir sözleşmeyi anlamak için zihinsel kapasite ile birlikte olması gerekir. Yetkin olmadığı düşünülen bir yetişkin, başka bir tarafla bağlayıcı bir sözleşme yapamaz. Engel, zihinsel kapasite eksikliğinden kaynaklanabilir, ancak mahkemeler, taraflardan birinin alkolün etkisi altında olduğu zaman yapılan sözleşmeleri uygulamak konusunda da isteksizdir. Yasal yaşta olan bir kişi, sözleşmenin şartlarını ya da kendisini imzaladığı için imzalama sonuçlarını tam olarak anlayamadığını iddia edebilir.

Sözleşme hukuku için yasal yaş istisnası, tanıma ve tenfiz istihdam hukuku alanında düşer . Çoğunluğun yaşından küçük bir kişi, yasal olarak çalışabilir. Çoğu işveren-çalışan ilişkileri çalışanın belli bir oranda saat önceden belirlenmiş sayıda işi gerçekleştirmek için kabul eder yazılmamış bir sözleşme içerir ve işveren bu görevleri gerçekleştirmek için çalışan ödemeyi kabul eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?