Federal bir suç nedir?




Federal bir suç genellikle, ulusal bir hükümetin boşanma avukatı belirlediği herhangi bir davranış şekli vatandaşları veya sakinleri için bir suçtur. “Federal” sözcüğü genellikle Birleşik Devletler'le ilişkilendirilir, ancak bu bağlamda “ulusal” ın daha evrensel bir anlamı vardır. Kapsayıcı, ulusal hükümetler çoğu zaman davranışları düzenleyen yasalara sahip olabilirler. Bazen, bu çalışmalar yanında veya ek olarakyerel yasalar. Çoğu durumda ulusal yasalar daha güçlüdür ve cezalar daha katıdır, fakat her zaman değil. Bu tür yasaların belirleyici özelliklerinden biri, ülke sınırları dahilinde her yerde uygulanmakta ve mahkemelerin veya şüphelilerin nerede konumlandırıldığına bakılmaksızın eşit şekilde yargılanmaktadır. Farklı ülkelerin, bu tür suçların nasıl tanımlandığı ve bağlanan cezalar konusunda farklı standartları vardır. Bir çok bölge ve yönetişim yapısına bağlıdır.

Dahil Edilen Suç Türleri
Çoğu durumda, bir şey, içerdiği konu nedeniyle değil, yapısal yasalarda nasıl tanımlandığına dayanan federal bir suçtur . Kategori buna göre çok geniş olabilir. Bazen dahil edilen suçlar cinayet ve adam kaçırma gibi çok ciddi, ancak diğer küçük suçlar da anlaşmalı boşanma avukatı “federal suç” şemsiyesi altında değerlendirilebilir.
Bazı yerlerde majör ve küçük suçlar “ suç ” ve “kabahat” terimleriyle ayrılır. Suçlu bir suç, genellikle en az bir yıl hapis cezasına çarptırılır; Bu kategori genellikle uyuşturucu kaçakçılığı, terör eylemleri, banka soygunu ve sahtecilik gibi şeyleri içerir. Kabahatler genellikle daha küçüktür ve cümleler çoğu durumda daha az şiddetlidir. Uyuşturucu bulundurma ve tekrarlanan trafik ihlalleri gibi şeyler genellikle bu kategoriye girer.
Devlet otoritesi
Çoğu durumda, federal suçları tanımlama ve yargılama gücü, ulusal yasalardan en üst düzeyde gelir. Örneğin ABD'de, federal hükümet hem Anayasa hem de ceza kanunları oluşturmak için ABD Anayasası aracılığıyla yetkilendirilmiştir. Cezai konular için, federal hükümet, demokratik, işbirlikçi bir sürecin bir parçası olarak yazılan ve oylanan diğer yasalar aracılığıyla, genellikle kendi sınırları içinde, ne tür bir davranış veya eylemin federal bir suç teşkil edeceğine karar verir. Örneğin, Mann Yasası , bir kadını bir devletten diğerine ya da fuhuş veya herhangi bir “ahlaksız amaç” amacıyla yabancı bir ülkeye nakletmek için federal bir suç haline getiren federal bir yasadır .

Her hükümetin böyle açık ve şeffaf süreçleri yoktur. Bazı yerlerde yasalar, iktidardakilerin iradesine göre daha az yaratılır ve oldukça kolay bir şekilde değişebilir. Yerleşik federal yasalara sahip çoğu hükümetin, bu yasaların nasıl ortaya çıkabileceğini belirleyen özel bir süreci vardır. Belirli bir yargı sisteminin araştırılması , yasaların bu sınırlar içinde tanımlandığı şekilde nasıl yaratıldığını anlamanın en iyi yoludur.

Tanım ve Açıklama
Basılı yasalarda federal suçların nerede yer aldığına ve tam olarak nasıl tanımlandıkları konusunda da benzer bir çok farklılık olabilir. ABD'deki federal suçların çoğunluğu, ABD Kodunun 18. Bununla birlikte, federal vergi suçları federal hukukun diğer bölümlerinde yer almaktadır. Ayrıca, Kongre idari makamlara düzenlemeleri yapmak için yetki verme yetkisine sahiptir. Bu düzenlemeler cezai suçlar oluşturabilir ve ceza uygulanabilir. Böylece bir ihlalABD Hazinesi, Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi veya Federal Ticaret Komisyonu tarafından diğer çeşitli kurumlar arasında düzenlenen federal bir düzenlemenin federal bir suç teşkil etmesi de mümkündür. Çoğu ülke benzer karmaşık sistemlere sahiptir, bu nedenle yasal sistemler ve yargı süreçlerinin çoğu zaman farklı danışman ve oyuncuları vardır.

Yerel yasalarla etkileşim
Çoğu ülke bazen olarak bilinen, yerel yasaları var sivil devletler, iller veya bölgesel toprakları - Yerel yargı tarafından tanımlanan suçları yola yasalara,. Bazen bu örtüşebilir veya ulusal yasalara üzerine inşa ve insanlar bazen de suçlamalarla karşı karşıya olabilir hem yerel ve onlar suçlarla borçlandırıldığınızda ulusal mahkemeler.

Savcılık, özellikle de büyük ülkelerde her durumda yereldir. Örneğin, ABD'deki suçların çoğu, suçun meydana geldiği devletin yetki alanına girer. Başka bir deyişle, suç eylemleri bireysel devletin yetkisi altında değerlendirilmelidir. Bununla birlikte federal hükümet, hangi suç türlerinin federal bir suç oluşturduğunu belirleme gücüne sahiptir. Anayasada özel bir hüküm bulunmalı ya da federal hükümeti belirli bir alanı düzenlemeye teşvik eden Kongre tarafından çıkarılan yasalar uygulanmalıdır; Bununla birlikte, genel olarak, tanıma ve tenfiz federal hükümet, sınırları içinde gerçekleşen faaliyeti düzenlemek için bir devletin gücünü alamaz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?