Cezai Hasarlar Nelerdir?






“Ödül” ve “zararlar” terimleri genellikle hukukçu olarak boşanma avukatı  eşanlamlı olarak kullanılmaktadır. Cezai zararlar, bir davada sipariş edilebilecek bir tür ödüldür . Onlar bir ders öğretmek veya gelecekteki eylemleri cesaret kırmak içindir. Sıklıkla yapmak, mağdurlara sadece telafi edici zararlar mevcutsa ne alacaklarını aşan miktarları almakla ilgilidir .

Bir başka hasar kategorisi telafi edici zarar olarak bilinir. Cezai zararların adalet sisteminde oynadığı rolü anlamaya çalışırken farklılıkları değerlendirmek yararlı olacaktır. Telafi edici zararlar, kurbanı bir kez daha telafi etmek için telafi etmek için tasarlanmış ödüllerdir.

Bu, telafi edici zararların ceza olarak görülmemesi gerektiği  anlaşmalı boşanma avukatı anlamına gelir, ancak bir kişiye zarar vermek için haklı olarak ödenen miktar olarak. Örneğin, bir otomobil kazası, bir kişinin telafi edici tazminat ödemesine karar verebilir. Bunlar, kurbanın otomobilinin değeri ve tıbbi faturalarının maliyetini içerebilir. Mağdur genellikle telafi edici zararlardan kar etmemelidir. Bununla birlikte, cezalandırıcı zararlar tamamen farklı bir şekilde hareket etmek içindir.
Bazı durumlarda, suçlu taraflar ağır ceza gerektiren zararlar ödemek zorundadır. Bu para sadece kurbanı tazmin etmek için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, suçlu tarafı cezalandırmak ve ileride de aynı şekilde davranmamak için ikna etmek için tasarlanmıştır. Bazı durumlarda, mağdur sadece ödenmesi gereken paranın bir kısmını alabilir. Bununla birlikte, bu tür zararları alan mağdurlar için, iddia edilen iddialarının miktarını aşan miktarlar elde etmek yaygındır.

Ceza davalarında cezai tazminat verilir. Bu, bazı kişilerin uygulamalarını eleştirmelerine neden olur, çünkü normal sivil mahkemeler ceza vermek için kurulmamıştır. Bununla birlikte, davranışı ele almak için bu tür zararlardan yararlanmanın toplum için bir koruma görevi gördüğü iddia edilmiştir.

Örneğin, insanların yaşamlarının tıp uzmanlarının veya acımasız iş sahiplerinin eylemleri tarafından tehlikeye düştüğü durumlarda, genellikle bu tür uygulamaların devam etmesini engellemek gerekli görülmektedir. Birçok durumda, hiçbir  tanıma ve tenfiz yasa kırılmamış olduğundan, bunu yapmanın tek yolu, mali cezadır.

Her ne kadar cezai tazminatlar cezai sonuçlar olmasa da, zorunludur. Karara ödeme emri verilmiş olan bir taraf, karar temyiz yolu ile tersine çevrilmedikçe ödeme yapmak zorundadır. Bu zarar kategorisi bir jüri veya sadece bir hâkimin bulunduğu durumlarda verilebilir.





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?