Benim Günüm Yasası Nedir?




Daha genel olarak Kale Doktrini olarak bilinen Yapma Gün Yasası, bir kişinin kendi mülkü üzerinde tehdit edildiğinde kendini savunmak için genellikle bir ateşli silahla ölümcül güç kullanma konusunda haklı olduğu fikrinden söz eder. 1985 Colorado eyaleti Kale Doktrini'ne özel olarak hazırlanan "Make My Day" takma adı, Amerikan filmi Sudden Impact'ta Clint Eastwood'un tetikçi boşanma avukatı mutlu polis karakteri Harry Callahan tarafından konuşulan bir çizgiyi ifade eder.

Günümü Oluşturun Yasasının ardındaki düşünce , Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkenin yasalarının dayandığı İngiliz Ortak Hukukuna yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Özellikle, bir mülk sahibinin kendi mülkünde şiddetli saldırılardan korunmak zorunda olduğunu ve böyle bir saldırıya karşı kendini savunmak için kendini savunabileceğini belirtmektedir. Bazı yargı alanlarında yasa, haklı bir cinayet savunması sağlar.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Günümü anlaşmalı boşanma avukatı             Yaptır Yasasının farklılıkları devletten devlete farklılık göstermektedir. Varsayılan olarak, belirli bir Kale Doktrini hükümleri olmayan devletler, bunun yerine, geri çekilme görevi olarak bilinen şeyin yerine sahiptir. Bu, bir evin sakinlerine, infiltre edildiğinde, bunu yapmadan önce ölümcül güç kullanma niyetini geri çekmeli ve sözlü olarak beyan etmeleri gerektiği anlamına gelir. Bu beyanın gerçekleşmemesi durumunda otomatik yasal gerekçe yoktur. 2008'den itibaren, Columbia Bölgesi dahil olmak üzere yaklaşık bir düzine devlet, yasadaki hükümleri geri çekme görevine sahiptir, ancak bu on ikiden bazılarında, belirli bir yasaya değil, içtihat hukukuna dayanmaktadır.

Castle Doktrinlerini güçlendirmek isteyen devlet meclisleri, orijinal Colorado Make My Day Yasası'na dayanarak genel olarak yer çekimi hükümleri olarak bilinen şeyin taslağını hazırlarlar. Bu yasa, bir konut sahibinin, belirli koşullar altında, ölümcül güç de dahil olmak üzere, herhangi bir fiziksel güç kullanıldığında, sivil veya cezai sonuçlardan muaf olduğunu belirtmektedir.

Günümü Oluşturun Kanununun özel koşulları, bir istilacının mülk üzerinde yasadışı bir giriş yapması, işgalcinin mülk üzerinde bir suç işlemesi veya makul bir inanca sahip olması ve işgalcinin makul bir inanca sahip olması. fiziksel gücü kendisi kullanır. Bu şartlar yerine getirildiyse, dokunulmazlık geçerlidir ve sözlü uyarı verilmemelidir. Yine de, yargı yetkisine göre değişir , çoğu durumda masumiyet karinesi haklı olarak mülk sahibine aittir .

Bazı devletler daha da ileri giderler ve bu tür yerinizdeki yasaların kendi evinin dışına uygulanması için yasal hale getirirler. Florida, bir kişinin herhangi bir yerde bulunma hakkına sahip olduğu zaman ölümcül güç kullanabileceği bir durumdur. 2010 tanıma ve tenfiz itibariyle, ABD’de 30’dan fazla devlet bir dereceye kadar Sizin Yerinizi Önleme Kanununa sahiptir.


















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Federal bir suç nedir?

Ortak Hukuk ve Kanun Hukuku Arasındaki Fark Nedir?